• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Як знайти садочок або школу

Mars

Administrator
Команда форуму
У Торонто існує кілька способів знайти відповідний дитячий садок або школу для вашої дитини. Ось покрокова інструкція:

1. Визначте тип закладу:

• Дитячий садок (Daycare/Preschool): призначений для дітей віком від 0 до 4 років.
  • Школа (School): для дітей віком від 4 років (Junior Kindergarten) і старше.
2. Пошук дитячого садка:

• Ліцензовані дитячі садки:забезпечують високий рівень безпеки та якості послуг.
    • Ресурси для пошуку:
      • Toronto Children's Services: містить базу даних ліцензованих дитячих садків у Торонто.
      • Ontario Child Care Locator: провінційний ресурс для пошуку дитячих садків.
  • Україномовні дитячі садки:
    • Дошкільний центр "Садочок": перший український денний дошкільний центр у Торонто.
      Садочек Прескул
    • Svitlychka Ukrainian Nursery School of Toronto: український дитячий садок у Торонто.
3. Пошук школи:

• Державні школи:
    • Toronto District School Board (TDSB):найбільша шкільна рада Торонто.
      • School Finder: інструмент для пошуку школи за вашою адресою.
    • Toronto Catholic District School Board (TCDSB):католицькі школи Торонто.
      • School Locator: допомагає знайти школу за місцем проживання.
  • Приватні школи:
    • Рейтинг шкіл: ресурси, які допоможуть обрати найкращу приватну школу.
      Smapse
    • Українські школи:
      • Українська школа ім. Юрія Липи: суботня школа для дітей українського походження.
        Ukrtocommunity
4. Критерії вибору:

• Локація: близькість до дому чи роботи.
  • Мова навчання: англійська, французька або українська.
  • Програми: наявність додаткових занять, гуртків, спортивних секцій.
  • Відгуки: досвід інших батьків та рейтинги закладу.
5. Контакт та відвідування:

• Зв'яжіться з обраними закладами: запитайте про наявність місць, умови прийому та вартість (для приватних закладів).
  • Відвідайте заклади: особистий візит допоможе оцінити атмосферу та познайомитися з персоналом.
6. Подання документів:

• Необхідні документи:
    • Свідоцтво про народження дитини.
    • Медична картка (OHIP) або інше підтвердження медичного страхування.
    • Підтвердження адреси проживання.
    • Імміграційні документи (якщо застосовно).
7. Додаткові ресурси:

• EarlyON Child and Family Centres: безкоштовні програми для дітей до 6 років та їхніх батьків.
  • Toronto Public Library: пропонує програми для дітей та підлітків.
Пам'ятайте, що процес пошуку може зайняти час, тому рекомендується розпочати його заздалегідь.

Мій син ходить до дитячого садка в Канаді, і я дуже задоволена цим досвідом.

Перше, що мене вразило - це безпека. Вхід на територію садка завжди зачинений, і батьки мають спеціальний код для входу. Вихователі дуже уважно стежать за дітьми, і я завжди впевнена, що мій син у безпеці.

Друге - це розвиваюче середовище. У садку багато іграшок, книг та розвиваючих ігор. Діти мають можливість гратися, досліджувати та вчитися нового. Вихователі проводять з дітьми цікаві заняття, співають пісні, читають казки та організовують різні ігри.

Третє - це харчування. У садку діти отримують збалансоване та здорове харчування. Меню складається з урахуванням потреб дітей різного віку.

Четверте - це професіоналізм вихователів. Вихователі в нашому садку дуже доброзичливі, уважні та терплячі. Вони завжди готові допомогти дітям та відповісти на запитання батьків.

П'яте - це чистота. У садку завжди чисто та охайно. Вихователі стежать за порядком та гігієною.

Звичайно, є й деякі мінуси. Дитячі садки в Канаді досить дорогі, і не всі батьки можуть собі дозволити їх відвідування. Крім того, у деяких садках може бути довга черга на зарахування.

Але в цілому, я дуже задоволена дитячим садком, який відвідує мій син. Я бачу, що він щасливий, розвивається та отримує багато позитивних емоцій.

Назад
Зверху