• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Дитсадок у Брантфорді тимчасово закрили через знайдену кажана з сказом

Брантфорд, Онтаріо — Дитячий садок Creative Minds у Брантфорді, Онтаріо, вимушено закрився після виявлення в установі кажана, зараженого на сказ. Установа доглядає за приблизно 145 дітьми, її закриття обумовлене розслідуванням громадського здоров'я.

Розслідування триває
  • В понеділок дитина виявила кажана та передала його працівнику. На середу результати тестування підтвердили наявність вірусу сказу.
  • Збуджені батьки отримали інформацію про ризики. Громадське здоров'я радило всім, хто мав прямий контакт із кажаном, пройти постекспозиційну профілактику (ПЕП).
  • У вівторок у приміщенні знову бачили живих кажанів, які були виловлені та відпущені.

Небезпека сказу
Сказ — серйозне захворювання, яке, якщо його не лікувати своєчасно, може бути смертельним. У 2024 році у Брантфорді зареєстровано випадок смерті дитини від сказу після контакту із кажаном. Місцевий відділ здоров'я нагадав громадянам про важливість негайної медичної допомоги у випадку підозри на сказ.

Заходи та комунікація
Власниця дитсадка Вікі МакНаб разом із Лорою Бейлі, яка допомагає у спілкуванні з медіа, підтвердили, що всі дії щодо обробки ситуації були виконані своєчасно. Більшість батьків підтримали дії дитсадка, хоч і зазначали, що комунікація могла б бути швидшою.

Джерело: CBC Новини

Назад
Зверху