• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Доброволець із Саскатуна вшановує канадців, загиблих в Україні

Саскатунський волонтер встановив прапори в честь загиблих канадців в Україні

Поки війна в Україні триває, один з жителів Саскатуну, Нік Беттін, долучився до роботи з відновлення Києва. Він вперше освятив канадські прапори на Майдані Незалежності в Києві в пам'ять про двох жителів Саскачевану, які загинули, захищаючи Україну від російської агресії.

Волонтерська діяльність та вшанування героїв

Нік Беттін, працівник техобслуговування з Саскатуну, працює волонтером, допомагаючи з відбудовою об'єктів у Києві. Це його друга поїздка до столиці України. Беттін, маючи українське походження, відчув покликання допомогти країні, що страждає від війни.
"Я фахівець з ремонту, тож вирішив, що можу допомогти відновленню України", — поділився він.

Пам'ять про загиблих

На "імпровізованому" меморіалі на Майдані Незалежності він встановив прапори в честь двох добровольців з Саскачевану, які загинули в складі Міжнародного легіону. Один з них, Джозеф Хільдебранд з Гоулдтауна, загинув під Бахмутом у листопаді 2022 року у віці 33 років. Інший — Вінтон "Бад" Харді з Аутлука, який працював медиком і загинув у червні 2024 року.

Вшанування та повага

За словами Беттіна, він звернувся до родин загиблих в Канаді і запитав, що вони хотіли б написати на прапорах. "Я маю багато поваги до іноземних бійців, особливо тих, хто добровільно залишає стабільність і комфорт, щоб допомогти Україні", — сказав він.

Підтримка і визнання

Нік Беттін зазначив, що попри щоденні обстріли, українці цінують допомогу з-за кордону. "Ми отримуємо багато вдячності від місцевих жителів. Це дуже зворушує", — поділився він.

Джерело: CBC Новини

Назад
Зверху