• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Чому не всі у Ньюфаундленді підтримують церемонію прикликання 'Скріч-ін'

Церемонія 'Скріч-ін': суперечливі погляди та культурне значення

Церемонія 'Скріч-ін' святкує своє 50-річчя й стала невіддільною частиною туристичного життя Ньюфаундленду та Лабрадору. Проте не всі місцеві жителі підтримують цю традицію.

Негативні стереотипи та культура
Музикант Шон Маккен вважає, що церемонія висміює жителів Ньюфаундленду та Лабрадору.
'Це ніколи не було цікавим для мене. Як на мене, це просто хитрощі, щоб продати дешевий алкоголь туристам', — зазначив Маккен.
Він також відзначає, що церемонія заохочує до надмірного споживання алкоголю, що не є позитивним. Шон Маккен: 'Я тверезий вже 14 років і не вважаю, що промоція надмірного вживання напоїв доречна'.

Історія та еволюція церемонії
Фольклористка Крістал Брэй, яка працює в барі Christian's Pub, пояснює, що термін 'сріч' використовувався ще до Другої світової війни для опису дешевого рому. Власник бару Браян Дей проводить церемонії 'Скріч-ін' майже щодня протягом туристичного сезону, прагнучи створити позитивний і запам'ятовуючий досвід для відвідувачів.

'Я хочу, щоб люди казали, що це був найкращий культурний досвід у моєму житті', — каже Дей. 'Я не висміюю учасників, я дбаю про те, щоб їм було цікаво дізнатися про наш регіон'.
На завершення, крім захоплюючої атмосфери, 'Скріч-ін' став важливою частиною місцевої економіки, зокрема для барів, що значно виграють під час туристичного сезону.

Джерело: CBC Новини

Назад
Зверху