• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Спалах легіонельозу у Лондоні, Онтаріо: виявлено джерело

Спалах легіонельозу у Лондоні, Онтаріо: виявлено джерело

26 серпня 2025 року, Лондон, Онтаріо – Влада охорони здоров'я в Лондоні, Онтаріо, виявила джерело спалаху легіонельозу, яке призвело до смерті чотирьох людей та госпіталізації понад 90. Джерелом виявився завод із переробки м'яса Sofina Foods Inc.

Опис ситуації:
  • Спалах почався в липні, і спочатку вважалося, що ситуація під контролем.
  • На даний момент захворювання діагностовано у 94 жителів Лондона, із них 86 осіб госпіталізовано.
  • Від вірусу загинуло чотири людини.
  • Місцевий відділ охорони здоров'я визначив завод Sofina Foods Inc. як джерело епідемії після тривалих розслідувань та тестувань.
  • У межах шести кілометрів від заводу було виявлено бактеріальні зразки у кількох баштах охолодження, включаючи Вікторію – найбільший медичний центр регіону.
  • Завод Sofina Foods співпрацює з владою для вирішення проблеми.

Пояснення:

Доктор Джоан Кеарон, заступник медичного офіцера охорони здоров'я, заявила, що сальник надії на знищення бактерій був перебитий повідомленнями про нові випадки зараження. На щастя, ймовірне джерело зараз виявлено.

Легіонельоз не передається від людини до людини. Вірус поширюється, коли бактерії потрапляють у повітря через аерозолі чи вітряні потоки, й проникають в організм людини шляхом дихання. Більшість людей, які зазнали впливу легіонелли, не захворіють, але деякі можуть відчувати легкі, грипоподібні симптоми.

Це вже друге літо поспіль, коли у Лондоні спостерігається спалах легіонельозу. Минулого літа захворювання ледь не забрало життя двох людей, а ще 30 опинилися у важкому стані.

Джерело: CBC Новини

Назад
Зверху