Частина канадців обирає приватну медицину через тривалі черги
У Канаді зростає кількість людей, які для отримання медичної допомоги змушені звертатися до приватних клінік. Чому ж деякі громадяни використовують власні накопичення чи GoFundMe для оплати операцій?
Історія Лінди Слейтер з Калгарі
Проблеми системи охорони здоров’я Канади
Інші історії пацієнтів
Джерело: CBC Новини
У Канаді зростає кількість людей, які для отримання медичної допомоги змушені звертатися до приватних клінік. Чому ж деякі громадяни використовують власні накопичення чи GoFundMe для оплати операцій?
Історія Лінди Слейтер з Калгарі
- Лінда Слейтер, 83-річна жителька Калгарі, вичерпала свої накопичення та сплатила $33,000 за операцію по заміні коліна у приватній клініці в Торонто, після двох років очікування у черзі на прийом до ортопеда.
- Її біль у коліні став настільки нестерпним, що вона вирішила не чекати далі, розповідає вона ведучому програми White Coat, Black Art.
Проблеми системи охорони здоров’я Канади
- Очікування на заміну суглобів може перевищувати 26 тижнів, рекомендовані провінційними міністрами охорони здоров’я Канади.
- Дефіцит персоналу, обмежений час роботи операційних залів і кількість травматологічних випадків сприяють довгим чергам.
- Доктор Бернард Хо наголошує на необхідності інвестування в публічну медицину, щоб поліпшити якість її роботи.
Інші історії пацієнтів
- Лінда Бестард з Нової Шотландії, яка теж звернулася за допомогою до GoFundMe для оплати заміни тазостегнового суглоба, ділиться своїм досвідом та складнощами на шляху до оздоровлення.
- Доктор Рік Зарнетт, ортопед, зазначає, що випадки, подібні до історії Слейтер, не є рідкістю. Його клініка виконує близько 400 операцій на рік.
Джерело: CBC Новини