• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

У Британській Колумбії понад 30 років тестують дітей на вміст свинцю у крові

Понад 30 років тестування крові дітей на свинець у Trail, Британська Колумбія

Trail, невелике місто у провінції Британська Колумбія, є місцем розташування одного з останніх заводів з виплавки свинцю у Північній Америці. Незважаючи на значний економічний внесок у громаду, завод також викликав занепокоєння щодо здоров'я дітей через потрапляння токсину у кров.

Тривалий моніторинг та заходи безпеки

• Щороку діти віком до трьох років у Trail проходять тестування крові на вміст свинцю.
  • Місцеві медичні сестри з 1991 року проводять ці тести в регіоні для дітей віком від шести місяців до трьох років.
  • Свинець є природним токсином, що викидається в повітря при видобутку та плавленні, становлячи загрозу для жителів міста.

Небезпека та заходи захисту

Свинець, що є токсичною речовиною, може потрапляти в організм через їжу, воду та продукцію, яка містить цей метал. Тим, хто живе або працює поблизу заводів, загрожує вищий ризик впливу. У 2024 році у Trail було виявлено середній рівень свинцю в крові дітей до 3 років — 2,2 мікрограма на децилітр. Експерти стверджують, що безпечного рівня свинцю в крові не існує.

Дії команди THEP

Заводська компанія Teck Resources разом з міською радою та місцевими органами охорони здоров'я створила Програму охорони здоров'я та навколишнього середовища Trail (THEP), що займається тестуванням повітря, ґрунту та крові, а також освітніми кампаніями та контролем пилу. Те, що зроблено для зниження викидів, вже призвело до значного зменшення рівня свинцю.

Виклики та перспективи

Важливо провести подальші заходи, аби зупинити потрапляння свинцю у кров людей. Це виклик для міста Trail, адже свинцева промисловість є важливим економічним сектором протягом понад століття.

Джерело: CBC Новини

Назад
Зверху