Новина з Торонто:
Пенсіонер став жертвою неправдивих звинувачень у стрільбі.
В одному з онлайн-обговорень житель Торонто випадково опинився в центрі політичного скандалу після того, як його безпідставно пов'язали зі стрільбою по праворадикальному коментатору Чарлі Кірку. Цей випадок стався у середу та викликав чималу хвилю обурення.
Деталі події:
Багато користувачів соцмереж почали розповсюджувати цю неправдиву інформацію, вводячи в оману інших.
Коментарі експертів:
Крейг Сільверман, співзасновник видання, що займається викриттям дезінформації, зазначив, що швидкість подібного розповсюдження неправдивої інформації є тривожною.
Реакція Маллінсона:
"Я відчув себе ображеним, коли отримав різноманітні повідомлення на Facebook," – каже Маллінсон. "Після цього я видалив свої соціальні акаунти і звернувся до поліції Торонто, щоб повідомити про ситуацію."
Джерело: CBC Новини
Пенсіонер став жертвою неправдивих звинувачень у стрільбі.
В одному з онлайн-обговорень житель Торонто випадково опинився в центрі політичного скандалу після того, як його безпідставно пов'язали зі стрільбою по праворадикальному коментатору Чарлі Кірку. Цей випадок стався у середу та викликав чималу хвилю обурення.
Деталі події:
- 77-річний Майкл Маллінсон отримав дзвінок від своєї дочки о 18:00 у шокованому стані, вказуючи на те, що його особистість і фотографія поширюються в мережі з неправдивими звинуваченнями.
- Фотографія Маллінсона була поширена аккаунтом, який видавав себе за новинний канал Fox, пов'язуючи його з підозрюваним, якого затримала поліція після стрільби.
- Чарлі Кірк був поранений під час виступу у штаті Юта, коли невідомий відкрив вогонь в університеті на заході Turning Point.
- Пост з неправдивою інформацією був видалений, але інші повідомлення встигли накопичити тисячі переглядів.
Багато користувачів соцмереж почали розповсюджувати цю неправдиву інформацію, вводячи в оману інших.
Коментарі експертів:
Крейг Сільверман, співзасновник видання, що займається викриттям дезінформації, зазначив, що швидкість подібного розповсюдження неправдивої інформації є тривожною.
Реакція Маллінсона:
"Я відчув себе ображеним, коли отримав різноманітні повідомлення на Facebook," – каже Маллінсон. "Після цього я видалив свої соціальні акаунти і звернувся до поліції Торонто, щоб повідомити про ситуацію."
Джерело: CBC Новини