• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Масове та небезпечне використання електронних сигарет підлітками: заходи боротьби

Вступ:
Медичні працівники занепокоєні зростанням використання електронних сигарет серед підлітків, яке стало серйозною проблемою. Вони закликають до посилення заходів, аби впоратися з цією ситуацією.

Основна частина:
Місцеві органи охорони здоров'я застерігають про зростання популярності електронних сигарет серед підлітків, деякі з яких настільки звикли до високих доз нікотину, що повертаються до традиційних сигарет, аби поступово відмовитися від вейпінгу.

• За даними, отриманими CBC Новини, адміністрації публічних та католицьких шкіл зафіксували понад 300 випадків вейпінгу серед учнів.
  • Виписано 245 попереджень учням за вейпінг або передачу пристроїв друзям.
  • Число школярів, охоплених цією звичкою, лише зростає.

Відповідальний за боротьбу з тютюновою залежністю у Middlesex-London Health Unit, Брендон Тінглі, наводить, що електронні сигарети легкі у приховуванні та важкі у відстеженні. Вони доступні учням, які вважають їх безпечнішими за звичайні сигарети, хоча це далеко не так.

Лідерка програм співпраці охорони здоров'я, Лінда Стабо, зазначає, що вейпінг надає потужний заряд нікотину, що викликає швидке звикання. Це загрожує збільшенням психічних та фізичних розладів у підростаючого покоління.

Вільний доступ до цих пристроїв і відсутність чітких методів їх відстеження роблять боротьбу з вейпінгом важким завданням. Адміністрація деяких шкіл навіть видаляє двері зі шкільних туалетів, аби запобігти прихованому вейпінгу.

Проте, медичні працівники наполягають, що найбільш ефективним методом є розмова з молодими людьми про шкоду електронних сигарет та заклик батьків починати такі бесіди ще до підліткового віку.

Медичний офіцер регіону назвав зростання вейпінгу серед підлітків справжньою трагедією, застерігаючи, що залежність від нікотину має небезпечні наслідки для психічного та фізичного здоров'я молоді.

Джерело: CBC Новини

Назад
Зверху