Онтаріо закликає до дій задля покращення умов життя в Неськантага
При запрошенні від голови громади Гарі Квіссеса, омбудсмен Онтаріо відвідав громаду Неськантага Першої Нації та визначив низку проблем, які виходять далеко за межі багаторічної рекомендації щодо кип'ятіння води.
Основні проблеми в Неськантага
Додаткові виклики
Незважаючи на наявність старої школи, яка надає освіту лише до 8 класу, учні змушені виїжджати в Су-Лоукут або Тандер-Бей для завершення середньої освіти.
Соціальні проблеми
Молодь стикається з труднощами через проблеми з психічним здоров'ям та залежностями. Омбудсмен зауважив:
Реакція влади
Представники влади зазначають, що працюють над вирішенням проблем із водопостачанням та безпекою громади.
Джерело: CBC Новини
При запрошенні від голови громади Гарі Квіссеса, омбудсмен Онтаріо відвідав громаду Неськантага Першої Нації та визначив низку проблем, які виходять далеко за межі багаторічної рекомендації щодо кип'ятіння води.
"Мене вражає, що у 2025 році в Канаді люди живуть у таких умовах," - зазначив Пол Дюбі, закликаючи провінцію та Оттаву до дій.
Основні проблеми в Неськантага
- Застаріла інфраструктура: аеропорт описується як "зруйнована споруда".
- Відсутність чистої питної води й медичного центру.
- Непридатна для використання станція водоочистки.
- Закрита нова поліцейська станція через нестачу телекомунікацій.
- Тимчасова медсестринська станція, що не відповідає потребам громади.
Додаткові виклики
Незважаючи на наявність старої школи, яка надає освіту лише до 8 класу, учні змушені виїжджати в Су-Лоукут або Тандер-Бей для завершення середньої освіти.
Соціальні проблеми
Молодь стикається з труднощами через проблеми з психічним здоров'ям та залежностями. Омбудсмен зауважив:
"Мене найбільше вразила стійкість громади. Вони підтримують один одного... але присутнє певне розчарування — і я не звинувачую їх."
Реакція влади
Представники влади зазначають, що працюють над вирішенням проблем із водопостачанням та безпекою громади.
Джерело: CBC Новини