• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Історичний старт: NordSpace готується до першого комерційного запуску ракети в Канаді

На порозі історії: чи зможе NordSpace успішно запустити ракету на Ньюфаундленді?

У четвер, компанія NordSpace планує увійти в історію, запустивши першу в Канаді комерційну ракету зі східного узбережжя Ньюфаундленду. Ракета під назвою Taiga висотою шість метрів, виготовлена з 3D-друкованого металу, може стати символом нової ери для космічної індустрії в країні.

Після численних затримок компанія налаштована рішуче. В середу NordSpace не змогла здійснити запуск через аномалію на стартовому майданчику, що призвело до невеликої пожежі. У вівторок спроби теж зазнали невдачі після того, як мала човен з'явився в зоні безпеки біля узбережжя, а друга спроба була припинена за 30 секунд до старту через дим та полум'я біля ракети.

За словами генерального директора NordSpace Рахула Гоела, полум'я було викликане залишками пального, що не є рідкістю для запусків ракет.

Раніше в серпні теж були спроби запуску, однак проблеми з запалюванням на останніх секундах стали на заваді. Запланований запуск буде суборбітальним, тобто не виведе ракету на орбіту, а всього лише дозволить їй провести в небі хвилину перед падінням в Атлантичний океан.

Чи зможе NordSpace подолати всі перешкоди і вписати своє ім'я в історію космонавтики Канади? Поділіться своїми думками в коментарях!

Назад
Зверху