• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Скорбота через загибель видатного лікаря з Едмонтона: спільнота у траурі

Смерть лікаря Даррена Маркленда сколихнула Едмонтон та країну. Чимало людей пам'ятатимуть його як відданого професіонала та активного громадського діяча.

Лікар Даррен Маркленд, відомий інтенсивіст з Едмонтона, загинув у віці 54 років під час велопробігу по трасі Блек Маунтін біля Нордеґґа минулої неділі.

Пам'ять та вплив
  • Особливу популярність він здобув під час пандемії COVID-19, виступаючи з критикою політики уряду та поширюючи інформацію щодо проблем у системі охорони здоров'я.
  • Протягом 11 років він працював у лікарні Royal Alexandra, залишивши незабутнє враження на своїх колег та пацієнтів завдяки позитивній енергії та безконечній відданості професії.
  • Даррен був не лише лікарем, але й захисником людських цінностей, справедливості та природи, що оточує наше прекрасне місто.

Пам'ятні слова
Прем'єр-міністр Марк Карні, а також мер Едмонтона Амарджіт Сохі, висловили свої співчуття в соціальних мережах. Карні назвав Маркленда "невтомним захисником пацієнтів та медичних працівників", додавши, що його відданість зробила Канаду сильнішою.

Вплив на медичну спільноту
Його колега, доктор Райян Чоудхурі, згадав про Даррена як про "медичного лідера", який залишив "глибоке враження на кожного, хто мав можливість працювати з ним".

Переосмислення системи охорони здоров'я
Маркленд невпинно попереджав про загрозу перенавантаження лікарень в Альберті під час пандемії, ставши одним з підписантів листа до тодішнього прем'єр-міністра Джейсона Кенні про необхідність жорсткішого карантину у 2020 році.

Вшанування пам'яті
У 2023 році Маркленда було нагороджено медаллю на честь Діамантового ювілею королеви Єлизавети II за вагомий внесок та досягнення канадців.

Як ви вважаєте, яку спадщину залишив після себе доктор Маркленд у сфері охорони здоров'я?

Назад
Зверху