• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Чи справді підпали спричиняють стільки лісових пожеж?

Канада потерпає від безпрецедентних сезонів лісових пожеж через аномально високі температури. Дим засмучує своєю шкодою для повітря та здоров'я. Це вже стало новою нормою, попереджають науковці та експерти.

• Чому так? Причина в довших, спекотніших і сухіших сезонах по всьому світу, а особливо в Канаді. Це призводить до інтенсивніших сезонів лісових пожеж.
  • Як оцінюється якість повітря? В Канаді використовують Індекс якості повітря та здоров'я (AQHI), який надає загальну оцінку якості повітря на основі даних з моніторингових станцій.
  • Вплив на здоров'я: Дим від лісових пожеж серйозніше впливає на здоров'я, ніж ми думали раніше. Навіть далеко від джерела, він може подорожувати країною, впливаючи на якість повітря від узбережжя до узбережжя.

Дослідження показують, що тривале вдихання диму підвищує ризик розвитку деменції та інших захворювань.

Скільки ж пожеж є наслідком підпалів? Конкретні дані складно отримати, оскільки вони включаються у групу так званих "людсько-спричинених пожеж." У різних провінціях цей показник різниться, але частка пожеж через підпали є відносно меншою.

Чи стикаєтесь ви з димом від лісових пожеж у вашому регіоні? Як це впливає на ваше повсякденне життя?

Назад
Зверху