• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Найменший резерват Канади: великі мрії та сміливі проекти

Відродження ідентичності на найменшій території
У серці Квебеку, на вузькому півострові Канади, розкинутий резерват Воластокуіків Вахсіпекук. Хоча ця територія найменша в країні, громада має великі плани щодо свого майбутнього.

Проекти, які надихають
  • Завдяки новим проектам, таким як обсерваторія білуг і вітерна електростанція в рамках альянсу 'Енергетика Сходу', Воластокуїки об'єднують зусилля задля досягнення спільної мети.
  • Кухня Воластокеку представлена у пабі 'Макахамок', що відкрився цього літа. Начальник кухні, Максим Лізотт, впроваджує традиційні інгредієнти у меню, завдяки чому місцевий гастрономічний шедевр оживає.
  • Понад те, спроби зберегти мовну спадщину резервату отримують імпульс завдяки новій мовній платформі. Анімаційні фільми на мові Воластокей розкривають теми психічного здоров'я для дітей.

Роль традицій та молодого покоління
«Я танцюю за всіх, хто не зміг, за дітей, які пішли від нас. Я танцюю за себе і за свою родину», — говорить Чарлі Лавой, 17-річна танцівниця, яка здобула перемогу на міжнародному змаганні з танців у Вендаке.

Питання для обговорення
Чи можуть такі проекти стати каталізатором національної гордості серед місцевих громад? Як ви вважаєте?

Назад
Зверху