• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Дитинство в менонітській родині: як лікарка знайшла своє коріння

Чи можна знайти своє коріння, будучи вихованим в чужій культурі? Саме це питання досліджує лікарка сімейної медицини та авторка “Діти на зразок нас: Мемуари метисівської жінки про сім'ю, ідентичність і повернення до себе”, докторка Брітані Пеннер.

Мемури доктора Пеннер
У своїй новій книзі Пеннер розповідає, як їй вдалося ідентифікувати себе як постраждалу від так званого “Відлуння 60-х”. Народившись у 1989 році у метисівській жінки, яка добровільно віддала її на всиновлення, Пеннер зростала у родині менонітів, не відчуваючи зв'язку з власною культурою. Це викликало у неї почуття відчуженості від свого ідентичного коріння.

Сімейні узи та культурні виклики
Пеннер зазначає, що її дитинство не було нещасливим, проте воно було сповнене плутанини. “Мене виховували у родині, де ми всі були індіанцями, проте нас усіх виховували батьки-меноніти,” - пригадує вона. “Це було певне викривлене відчуття нормальності, коли жодна з індіанських дітей не виховувалась у рідній сім'ї.”

Вона зізнається, що з самого дитинства відчувала тривогу від можливості бути виокремленою, як це неодноразово ставалося з її прийомними братами та сестрами.

Що далі?
На сьогоднішній день Пеннер є дипломованою лікаркою та майбутньою матір'ю, і вона намагається зберегти та передати свою ідентичність майбутнім поколінням, незважаючи на пережиті виклики. “Це моя історія, і я мирюся з цим, хоча мої батьки мають право на свою точку зору,” - говорить вона.

Маєте досвід, подібний до Брітані? Чи відчували ви плутанину в себе через культурні виклики? Як вам вдалося знайти власну ідентичність? Долучайтеся до обговорення!

Назад
Зверху