Цікаві зміни в сфері охорони здоров’я в Нью-Брансвіку: що пішло не так?
Улітку 2022 року прем’єр Нью-Брансвіка Блейн Хіггс здійснив масштабні зміни в управлінні системою охорони здоров’я з метою поліпшення доступу до медичних послуг. Частиною цих змін став пілотний проект у аптеках, що обіцяв зменшити навантаження на лікарні. Однак цей проект закінчився вже в 2025 році. Що ж насправді сталося?
Чого намагалися досягти?
Які виникли складнощі?
Фармацевти мали б отримати можливість призначати лабораторні дослідження, але уряд цю ідею не підтримав. Без цього пацієнти все ж змушені були звертатися до лікарів. Попри намагання впровадити проект, уряд зрештою вирішив його припинити.
Що ви думаєте з цього приводу? Чи варто було давати більше автономії фармацевтам у рамках цього проекту?
Улітку 2022 року прем’єр Нью-Брансвіка Блейн Хіггс здійснив масштабні зміни в управлінні системою охорони здоров’я з метою поліпшення доступу до медичних послуг. Частиною цих змін став пілотний проект у аптеках, що обіцяв зменшити навантаження на лікарні. Однак цей проект закінчився вже в 2025 році. Що ж насправді сталося?
Чого намагалися досягти?
- Управління й призначення лікування для хронічних хвороб, як-то діабет і астма, мали бути передані фармацевтам.
- Фармацевти також могли б робити аналізи на стрептококову інфекцію A.
- Проект намагався дати пацієнтам без лікаря швидкий доступ до медичної допомоги.
Які виникли складнощі?
- У документах, отриманих завдяки запиту на інформацію, виявилося, що проект від початку мав ряд проблем.
- Ідея про те, що кожен пацієнт, який отримає допомогу в аптеці, зменшить навантаження на публічну систему, не підтвердилася.
Фармацевти мали б отримати можливість призначати лабораторні дослідження, але уряд цю ідею не підтримав. Без цього пацієнти все ж змушені були звертатися до лікарів. Попри намагання впровадити проект, уряд зрештою вирішив його припинити.
Що ви думаєте з цього приводу? Чи варто було давати більше автономії фармацевтам у рамках цього проекту?