Занепокоєння серед лікарень Онтаріо: час на план економії коштів
20 жовтня 2025 року, Торонто — Міністерство охорони здоров'я Онтаріо поставило амбітне завдання перед лікарнями: протягом трьох років збалансувати бюджети. Але що це означатиме для пацієнтів?
Основні виклики:
Можливі рішення:
Погляд зсередини:
Чи здатні лікарні зберегти якість обслуговування, скоротивши витрати? Як ви вважаєте, чи варто ризикувати скороченням послуг заради економії бюджетів? Поділіться своєю думкою в коментарях!
20 жовтня 2025 року, Торонто — Міністерство охорони здоров'я Онтаріо поставило амбітне завдання перед лікарнями: протягом трьох років збалансувати бюджети. Але що це означатиме для пацієнтів?
Основні виклики:
- Лікарні завершили минулий рік з дефіцитом у 360 мільйонів доларів і потребують додаткового мільярда, щоб зберегти темп зі зростанням населення та інфляцією.
- Минулого десятиліття на приватні агентства по догляду лікарні витратили 9,2 мільярда доларів.
- Очікується лише 2% зростання фінансування, що є половиною від попередніх років.
Можливі рішення:
- Імплементація "низькоризикових" заходів економії: зменшення витрат через скорочення персоналу природним шляхом та оптимізація використання операційних.
- Консолідація послуг між різними об'єктами мережі лікарень.
- У крайніх випадках — скорочення послуг і закриття ліжок.
Погляд зсередини:
Тім Вайн, директор North Shore Health Network: "З огляду на реалії, зростаюче населення Онтаріо та потреби старіючого населення, я стурбований тим, що вже через рік онтарійці матимуть менше доступу до медичних послуг".
Чи здатні лікарні зберегти якість обслуговування, скоротивши витрати? Як ви вважаєте, чи варто ризикувати скороченням послуг заради економії бюджетів? Поділіться своєю думкою в коментарях!