• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Пам'ять, що ожила: родина відкриває скриньку спогадів через 50 років після трагедії в Оттаві

Зворушлива зустріч пам'яті

З наближенням 50-ї річниці трагічної стрілянини в Оттавській школі сім'я Марка Хога відкриває довго закриту "скриньку спогадів", що зберігала спогади про молодого хлопця, який став однією з перших жертв шкільного насильства в Канаді.

"З моменту, коли я дізналася про смерть Марка, я намагалася відкласти ці спогади, бо біль був нестерпний," — згадує сестра Марка, Лінн МакАртур.

Трагічна історія

• Напад стався 27 жовтня 1975 року в школі St. Pius X High School в Оттаві.
  • Марк був поранений однокласником, що вбив дівчину з іншої школи того ж дня.
  • Він помер у лікарні понад місяць потому, збільшивши кількість жертв цього дня до трьох — разом з дівчиною та самим нападником, який покінчив із собою.

Спадщина та пам'ять

Родина Марка, включно з його сестрами та друзями, зібралася на заході Оттави, щоб вшанувати пам'ять хлопця, життя якого обірвалося так рано. На його честь раніше цього року було встановлено лавочку вздовж каналу Рідо.

Лінн МакАртур додає: "Це також нагадування, що погане може статись будь-де."

Зі сльозами на очах, родина і друзі поділились спогадами про юного Марка, талановитого хокеїста з великими планами на майбутнє. Після його смерті сестра Лінн стала на юридичний шлях, яким прагнув іти Марк, символічно продовжуючи його мрії.

Думки для обговорення

Як Ви вважаєте, чи достатньо сьогодні робиться для запобігання подібним трагедіям у школах? Що ще можна зробити, щоб молодь почувалась безпечніше?

Назад
Зверху