• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Життя після трагедії: як перша стрілянина в канадській школі змінила долі

Спогади про втрачені життя та пережитий жах не вицвіли у серцях людей, які вижили в одній із перших стрілянин у школах Канади. П'ятдесят років тому, 27 жовтня 1975 року, Оттава була приголомшена жахливою подією. Учень, чиє ім'я назавжди залишиться в пам'яті, убив сусідку, а потім розпочав стрілянину в класі релігії, поки не позбавив життя одного зі своїх однокласників.

Як далі жили люди, які пережили той день?

Денніс Керлі повернувся до своєї школи через десятки років, щоб змиритися зі спогадами, які назавжди змінили його життя. "Я пережив той день все своє доросле життя," — зізнається він, стоячи перед стінами навчального закладу. Коли Керлі повернувся до класу через 40 років після трагедії, він був охоплений страхом, що змінився полегшенням. Така складна внутрішня боротьба дозволила йому почати нове життя без нічних кошмарів.

Чи варто повторювати його шлях?

Кожному, хто пережив той жах, довелося знайти власний спосіб справлятися з болем. Деякі відмовилися відкривати свої спогади, вважаючи, що це занадто боляче. "Кожного разу, коли я згадую про той день, мене охоплює неймовірна скорбота," — пише Лорі Младека, колишня учениця класу 71.

Запитання до наших читачів: Як ви вважаєте, чи варто повертатися до місць, пов'язаних із трагічними подіями, заради зцілення?

Назад
Зверху