Кевін Костнер вшанував пам'ять канадського актора Грема Гріна, назвавши його майстром своєї справи та чудовою людиною. Це сталося через соціальні мережі, де він розмістив світлину із їхньою спільною сценою у фільмі "Танці з вовками" 1990 року.
Грем Грін, онейда-актор з резервації Шість Націй в Онтаріо, помер у віці 73 років у понеділок. Про це підтвердив його менеджер телеканалу CBC News. "Декілька спогадів одразу з'являються, коли думаю про Грема та наш спільний час на зйомках "Танців з вовками"," – написав Костнер. "Я згадую його готовність вивчати лакотську мову і ту радість, коли його роботу було визнано номінацією на нагороду @theacademy Awards."
Костнер поділився улюбленою сценою, де його персонаж лейтенант Джон Данбар вперше взаємодіє з Гріном у ролі медичного людини із племені сіу, на ім'я Кікінг Бьорд. "Я вдячний, що мав змогу бути свідком цієї частини його тривалого спадку. Спочивай з миром, Грем," – підкреслив Костнер.
Адаптація роману Майкла Блейка від Костнера отримала 12 номінацій на премію Академії, завоювавши нагороди за найкращий фільм і найкращого режисера. Грін був номінований на найкращого актора другого плану.
Серед наступних проектів Гріна, які заслуговують на увагу, – участь у п'яти епізодах відзначеної нагородою Emmy драми "Northern Exposure" як шаман Леонард Куіннагак.
", - сказав зірка серії Роб Морроу у вівторок. "Кожного разу, коли він з'являвся, я знав, що все буде гаразд."Rob Morrow сказав(ла):Він завжди був теплою, бажаною і жертовною присутністю на "Northern Exposure
Indigenous American actress Lily Gladstone назвала Гріна "одним з найкращих у тому, що він робив". "Його робота мала величезний вплив, який неможливо переоцінити," - сказала вона.
У театрі Стратфорда в Онтаріо згадали Гріна як драматичного актора з надзвичайною силою та коміка, здатного зачаровувати своїх колег та глядачів своєю грайливістю та дотепністю. Грін грав у театрі в південно-західному Онтаріо у 2007 році, виконуючи ролі Шейлока у "Венеціанському купці" Шекспіра та Ленні у "Мишах і людях" Джона Стейнбека.
Джерело: CBC Новини