• Шановні користувачі!

Наш форум наразі перебуває в стадії розробки та тестування. Деякі функції можуть працювати нестабільно або бути тимчасово недоступними.

Ми докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше завершити всі роботи. Дякуємо за ваше розуміння та терпіння!

З повагою, Адміністрація.

Фейки про ліки: 80% відео на TikTok містять небезпечну дезінформацію

default.jpg

На популярній платформі TikTok вирує справжня хвиля відео, що обіцяють чудодійні засоби для лікування таких серйозних захворювань, як рак та аутизм. Але чи багато з них є правдивими?

Marketplace провів дослідження 200 відео на тему здоров'я та виявив тривожну тенденцію: дезінформація не лише поширена, а й процвітає.

Після аналізу 200 відео, Marketplace виявив, що 80% з них містять необґрунтовані наукою твердження щодо методів лікування аутизму та раку.

Основні моменти дослідження:
  • Пошук за запитами "лікування раку" та "лікування аутизму" видає велику кількість відео, що мають мільйони переглядів, але не підкріплені науковими дослідженнями.
  • Багато з цих кліпів набули популярності завдяки особистим історіям, які захоплюють та намагаються переконати глядачів без належної науково підтвердженої інформації.
  • Популярна теорія про те, що "цукор годує рак" або що "антипаразитарні ліки лікують рак", не має наукової основи, стверджують експерти.
  • Для батьківській спільноти особливо небезпечними є методи лікування аутизму, як, наприклад, хелатотерапія, що може зашкодити здоров'ю дітей.

Доктор Абха Гупта, онколог з Торонто, підкреслює, що такі небезпечні міфи про здоров'я постійно з'являються серед її пацієнтів. "Це все нісенітниця", — стверджує вона, наголошуючи на важливості звернення до науково підкріплених джерел.

Чи можемо ми довіряти здоров'ю в руках соціальних медіа? Як перевірити інформацію, перш ніж вірити в неї? Чи знаєте ви вплив таких відео на своє чи чужі здоров'я?

Назад
Зверху